Ağrısız Diş Çekimi Mümkün mü?

İste merak edilen ve kaygı ile sorulan sorulardan birisi daha! Diş çekilmesi gerektiğinde içimize afaganlar basar. Diş buradan nasıl çıkacak diye uykularımız kaçar. Belli etmeden diş sallanıyor mu diye kontrol eder hatta dişi kendim çeksem nasıl olur diye yoklama bile yaparız çaktırmadan. Bütün bunları bir kenara bırakıp ağrısız diş çeken bir diş hekimine gitsek sorun ortadan kalkacak. İçimiz rahat edecek. Uykularımız kaçmayacak

Diş Çekimi

Ağrısız Diş Çekimi
Ağrısız Diş Çekimi

Bir dişi neden çekmek gerekir? Diş neden çekilir sorusunun yanıtını aldıktan sonra da diş nasıl çekilir sorusuna yanıt arayacağız ve bulacağız bu sayfada. Hem de konunun en uzman kişisinden. 25 yılı geçen meslek tecrübesi ve klinik deneyimi ile son derece başarılı işlere imzasını atan Sayın Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya dan diş çektirmek ile ilgili püf noktaları ve diş çekimi sonrası ile de ilgili bilgileri alacağız.

Diş çekmek klinikte bizim için en son tercihtir diyen Sayın Kızılkaya bakın bize neler anlattı. Diş çekimi zaruri olduğunda da çekimi ertelememek gerekir. Diş için çekim endikasyonu koyulduktan sonra zaman kaybetmeden dişin ağızdan uzaklaştırılması gerekir. Diş çekimini gerektiren nedenlerin başında

  • Diş sallanması
  • Dişin kemik desteğini kaybetmesi
  • Travmalar
  • Diş çürüğü
  • Diş apsesi
  • Hatalı kanal tedavileri
  • Ortodonti problemler
  • Eski kaplamaların altındaki diişlerde görülen sorunlar
  • Travma
  • Kist
  • Gömülü veya yatık pozisyondaki dişler
  • Diş eti hastalıkları

en sık görülen nedenlerdir.

Diş Çekiminde Ağrı Olur mu?

Diş çekilir de ağrımaz mı? diye düşünenler yanılıyor. Evet! doğu okudunuz. Diş çekimi gerçekleştirilirken kesinlikle ağrı hissetmezsiniz. İşin uzmanı bir hekim ile birlikteyseniz tabi diye eklemekte fayda var.

Diş çektirip ağrı duyanlarda durum neden farklı? Hemen bunu açıklayayım. dişin çekim için uygunluğu en öncelikli konudur. Diş çevresinde enfeksiyon olması durumunda diş çekimi ertelenmelidir. Hasta her ne kadar bu dişimi bugün çekin diye istekte bulunsa da o mikroplu, enfekte dişi çekmeye çalışmak hasta için yapılaca en büyük kötülük olacaktır.

Değerli cerrahi hocalarımız hasta dişinin çekilmesini ister tabi. Çünkü başına neler gelebileceğini bilemez. Ama siz biliyorsunuz. Bilerek sadece hasta öyle arzu etti diyip çekmek de en büyük hata olacaktır.

Kök enfeksiyonu ilerlememiş dişler için zaten kolay kolay diş çekimi endikasyonu koymamaktayız. Çekilecek dişler genellikle 20 yaş dişleri olmakta.

Diş Çekimi Hazırlığı

Sorunlu diş için doğru teşhis koymak amacı ile diş röntgeninden faydalanmak mümkündür. Diş çekiminde çevre dokuların değerlendirilmesi ve diş kökü etrafında enfeksiyon bulunmaması gerekir.

Röntgen bulgusuna ve hastanın klinikteki şikayetleri değerlendirilir. Gerekli durumda antibiyotik başlanır. Antibiyotik kullanımı hap, iğne veya şurup şeklinde olabilir.

Ağrısız Diş Çekimi Önerilerim

Öncelikle kendinize iyi bir diş hekimi bulmanız gerekiyor. Ağrısız diş çekimi hiç de zor bir olay değil aslında. Diş çekimi kararı verildiğinde çekimin neden gerekli olduğunu hekiminize sormalısınız. Dişiniz de aktif bir enfeksiyon varsa kullanacağınız bir antibiyotik ile bu enfeksiyonu ortadan kaldırmak gerekir. Aksi taktirde yapılacak iğne Yeterli uyuşukluğu sağlamada yetersiz kalacaktır. İltihap olan bölgedeki kimyasal tepkiler sonucu anestezi yeterli seviyeye ulaşamaz. Bu nedenle diş çekimi sırasında ağrı olur.

Ağrısız diş çekimi için diğer önemli bir konuda kullanılan anestezinin doğru seçilmesidir. Bu konu diş hekiminin görevidir. Kaliteli bir anestezi kullanılması diş çekiminin ağrısı olmasını sağlar. Diş hekimine düşen diğer bir görevde yapılacak anestezinin tekniğini doğru uygulamaktır. Özellikle alt çene dişlerin de küçük azı ve büyük kazılar bölgesinde anestezinin kurallara uygun yapılmaması diş çekiminin ağrılı olmasına sebep olur.

Çürük dişler 20 yaş dişleri periodontal problemi olan dişler için diş ekimi bazı durumlarda kaçınılmaz olur. Dişler çekildikten sonra mümkün olan en kısa süre içerisinde çekim yapılan bölgeye bir diş implantı veya diş köprüsü gibi kaybedilen estetik ve fonksiyonu yeniden kazandıracak uygulamalar yaptırmanız gerekir.

Diş çektirdiyseniz veya çekilmesi gereken dişleriniz varsa iletişim sayfasından bize ulaşabilir diş çekimi randevusu alabilirsiniz.

Bu yayın ne kadar yararlı oldu?

Oy vermek için yıldızlara tıklayın!

Ortalama puanı 4.5 / 5. Oy sayısı: 198

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Bu yazıyı yararlı bulduğun gibi ...

Sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz 🙂