DİŞ ETİ KANAMASI İÇİN NE YAPILMALIDIR?

 Çoğu zaman normal olarak görülen diş eti kanaması aslında diş eti hastalığının habercisidir. Tedavisi için öncelikle iyi bir ağız bakımı ve diş hekimi tarafından yapılacak diş taşı temizliği ilk aşamadır. Biz diş hekimleri diş eti kanamasına vücudun kırmızı alarmı da deriz. Yemek artıkları dişler ile diş etinin birleştiği sınırda kolaylıkla birikir. Bu nedenle her yemekten sonra dişlerin fırçalanması tavsiye edilmektedir. Bu bakteri plağı temizlenmediğinde bu birikintiler zamanla içerisinde kalsiyum gibi minerallerin çökmesi ile sertleşir.
İçerisinde yoğun miktarda bakteri bulunan bu örtü diş ile diş etinin birleştiği alanda her geçen gün çoğalarak birikir. Diş etinin üzerinde bakteri sayısının artması enfeksiyona yol açar. Diğer taraftan diş Taşlarının büyümesiyle diş üzerinde baskı yapan Tartarlar kan dolaşımını da olumsuz yönde etkilerler. Diş taşlarının içerisinde ve alt kısmında Asit ortaya çıkaran bakteriler diş eti enfeksiyonu ve beraberinde alttaki kemiğin erimesine yol açar.
Diş etine hacim kazandıran ve dişin mine semen birleştiğinde onu çepeçevre saran dişeti hastalandığını zaman alttaki kemik kaybı ile birlikte diş eti çekilmesi gerçekleşir.

DİŞETİ KANAMASI NASIL İYİLEŞİR?

Diş eti kanaması tedavisi Diş Hekimi Sertaç Kızılkaya

Türkiye diş estetiği
Dişeti kanaması tedavisi ve diş estetiği

Diş eti kanaması tedavisinde amaç ortaya çıkan diş eti enfeksiyonu ve doku yıkımını durdurmaktır. Öncelikle bakteri plağı ve diş taşı temizlenir. Hastanın düzenli ağız bakımı yapması sağlanır. Diş temizliği işlemini nasıl yapacağı ile ilgili bilgilendirme mutlaka yapılmalıdır. Bir çok insan dişlerini fırçaladığını söylediği halde diş eti hastalığı ile karşı karşıyadır. Fırçalama doğru bir şekilde yapılmadığı zaman dişeti hastalığı kaçınılmazdır.Erken dönemde fark edilen diş eti hastalıklarının tedavisi son derece basittir.20 dakikalık diş temizliği sonrasında diş eti kanaması tamamen ortadan kalkar. Ancak ilerlemiş vakalarda sadece diş eti kanaması değil alttaki kemik dokusunda harabiyet de söz konusudur. Böyle bir durumda öncelikle hastalık etkeni olan bakteri plağı ve diş taşlarının uzaklaştırılması temel prensiptir. İDiş eti kanaması tedavisi.ltihaplı dişeti bazen gingivektomi adı verilen diş eti kesilmesi işlemi ile uzaklaştırılır. Yine ilerlemiş durumlarda diş eti kanaması tedavisi için derin dişeti küretajı yapılması gerekebilir. İlerlemiş vakalarda ağrılı bölgeler uyuşturularak derin diş taşı temizliği ağrısız bir şekilde yapılır.

Diş taşlarının temizlenmesi ve bakteri planın uzaklaştırılması sonrasında diş eti ndeki ev fax yoğun geçirmek amacı ile bazen antibiyotikler kullanıla bilir. Diş hekiminiz bir şeydi tedaviniz için gerekli ilaçları size tedavi ile birlikte reçete edecektir.

Diş taşlarının temizlenmesi ve bakteri planın uzaklaştırılması sonrasında diş etindeki enfeksiyonu da geçirmek amacı ile bazen antibiyotikler kullanıla bilir. Diş hekiminiz dişeti tedaviniz için gerekli ilaçları size tedavi ile birlikte reçete edecektir.

Ağız ve diş sağlığı ile ilgili aşağıdaki linkler ilginizi çekebilir.

Bu yayın ne kadar yararlı oldu?

Oy vermek için yıldızlara tıklayın!

Ortalama puanı 4.7 / 5. Oy sayısı: 160

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Bu yazıyı yararlı bulduğun gibi ...

Sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz 🙂