DİŞ ETİ TEDAVİSİ FİYATI İSTANBUL’DA NE KADAR?

 Diş eti hastalığı toplumda en yaygın görülen hastalıkların başında gelir. Bazen ağız kokusu, bazen kızarık diş etleri veya diş eti çekilmesi ile belirti veren diş eti hastalığı erken dönemde tedavi edilir ise ilerlemesi durdurulabilir. Diş etlerinde ortaya çıkan hastalığın erken belirtisi olarak diş fırçalama sırasında görülen diş eti kanaması büyük önem taşır. Fırçalama sırasında oluşan kanama diş etinde iltihap olduğunu gösteren bir belirtidir. Diş eti iltihaplanması erken dönemde büyük sorun oluşturmaz. İlerleyen dönemlerde diş kaybına kadar varan olumsuz sonuçlar doğuran bir sorundur. Diş etinde görülen iltihaba bağlı diş etlerinin kızarması ve ödem yapması gözlenir. Hatta bununla beraber diş kök yüzeyini açığa çıkması yani diş etinin hacim kaybederek çekilmesi söz konusudur.

Bütün hastalıklarda olduğu gibi diş eti tedavisi işlemi de geç kalınmadan yapılmalıdır.

Diş eti hastalıkları tedavisinde ilk yapılması gereken ağız bakımını arttırmak olmalıdır. Evde yapabileceği en iyi tedaviyi diş fırçalama süresini arttırmak ve diş fırçalamaz sayısını üçe çıkarmaktır. Diş eti hastalığının etkeni olarak bakteri plağı önemli rol oynar. Yiyecek artıklarının dişler üzerinde ve arasında kalmasını bakteri plağının artmasına dolayısı ile diş çürüklerinin ve dişeti hastalığının başlamasına sebep olur. Erken dönemde diş eti hastalıkları İyi bir diş temizliği ve düzenli doğru diş fırçalama sayesinde ortadan kalkmaktadır. İleri seviyede dişeti hastalığı tedavisi gerektiğinde kök yüzeyi düzleştirmeleri, diş eti kenarı kesme işlemleri veya dişeti grefti adı verilen daha ileri seviyede cerrahi işlemler uygulanması gerekebilir.

DİŞ ETİ ÇEKİLMESİ

Diğer bir tanımlama ile diş kökünün üzerindeki kemik ve diş etini kaybetmesi ile birlikte görülmeye başlanmasıdır. Genellikle 40 yaşından sonra belirgin hale gelir. Diş oyunun uzaması gibi görünse de çekilen diş eti aslında diş kökünün görülmeye başlaması demektir. Şimdi kısaca diş eti çekilmesinin olası nedenleri ile ilgili bilgi vermeye devam edelim. Hatalı diş fırçalama ve kürdan kullanma gibi olumsuz davranışlar nedeni ile diş etinde çekilme ortaya çıkabilir. Arayüzlerin temizlenmesi nde kullanılan diş ipi yanlış uygulandığında da diş eti çekilmesine sebep olabilmektedir. Ağızdaki asit miktarının artması genellik ile Sindirim sistemi rahatsızlıkları sonucunda oluşur. Bu durumda diş eti çekilmesinde sebep olan önemli etkenlerdendir. Diş sıkma ve gıcırdatma atma alışkanlığı daha işler ve kök yüzeyine gelen aşırı kuvvetler nedeni ile diş eti çekilmesi ne sebep olmaktadır. Hatalı yapılmış diş kaplamaları, taşkın diş dolguları ve protezler nedeni ile diş eti çekilmesi sıklıkla görülmektedir. Bu gibi durumlarda olumsuz etkileri ortadan kaldırmak ilk yapılacak iş olmalıdır.

  • Kalıtsal
  • Edinilmiş

olarak iki çeşit diş eti çekilmesinden bahsetmek mümkündür.

Diş eti çekilmesi ortaya çıktığı andan itibaren hızlı bir şekilde tedavi edilmeli ve etken ortadan kaldırılmalıdır. Genellikle zaman içerisinde azar azar ilerleyerek kırklık ve 50 de yaşlarda son aşamasına gelir. Diş eti çekilmesi bir zaman dişin görünen kısmında uzama, dişlerde sallanma, aşırı hassasiyet, soğuk sıcak ekşi tatlı yiyecekler ile kuvvetli bir ağrı meydana gelmesi diş eti çekilmesinin önemli belirtilerindendir. Diş hastalığı nedeni ile ortaya çıkan beslenme bozukluğu ve bakteri faaliyeti kemik hacminin azalmasında dolayısı ile kemik üzerinde bulunan diş eti hacminin de azalmasına neden olmaktadır. Bu gibi durumlarda en kısa sürede diş eti çekilmesi tedavisi yapılmalıdır. Diş eti çekilmesi tedavisi için diş hekimi veya diş hekiminin yardımcısı, diş eti hastalıkları uzmanı (periodontolog)  tedavi sürecini başlatır. Öncelikle iyi bir diş taşı temizliği ve kök yüzeyi düzleştirilmesi işlemi yapılmalıdır. Var ise kapanış sırasında erken temaslar ve aşırı baskı yapan bölgeler aşındırılmalıdır.

PERİODONTİTİS

Diji ve etrafındaki kemik, periodontal dokular ve diş etini içerisinde halan bir kapsamlız daha bir hastalıktır diyebiliriz. Periodontaltis hastalarında diş çevresinde bulunan albay gemiyim de kayıp ortaya çıkar.. Zaman içerisinde dişlerin sallandığında hastalar kök yüzeyinin daha açığa çıkması ile birlikte soğuk sıcak hassasiyeti gibi sorunlar yaşarlar. Erken dönemde İngiliz olarak adlandırılan diş eti hastalığının ilerleyen zamanlarda kronik periodontitis olma riski yüksektir. Bölümlere ayırmak istendiğinde;

  1. Gingivitis
  2. Kronik periodontitis
  3. Agresif periodontitis
  4. Akut Nekrotizan Ülseratif gingivitis.
  5. Periodontal apse
  6. yüzde 30 oranından dahe fazla etkilenen rahatsızlıklarda generalize periodontitis akla gelir.

özel diş muayene ücretleri

Bu yayın ne kadar yararlı oldu?

Oy vermek için yıldızlara tıklayın!

Ortalama puanı 4.5 / 5. Oy sayısı: 201

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Bu yazıyı yararlı bulduğun gibi ...

Sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz 🙂