DİŞ HEKİMLERİ İSTANBULDA BULUŞTU

Diş Hekimi İmplant Diş Kongresi

İmplant İstanbul Fuarı ve Kongresi (İİFK) 25-27 Ekim günleri arasında CNR Fuar Merkezi’nde düzenlendi. İmplantolojiden bilgisayar destekli tedaviye, lazerden endodontiye kadar konuların ele alındığı kongrede yardımcı personellere yönelik sempozyum da gerçekleştirildi. Ayrıca sektörel firmalar ürünlerini katılımcılarla buluşturdu.
Vestiyer Yayın Grubu’nun bilimsel sunumları desteklediği fuara ülke genelinden diş hekimleri iştirak etti. Diş hekimliği firmaları fuar alanında stant açarak katılımcı hekimlere yeni ve teknolojik ürünlerini tanıttı. Hekimler, ürünler hakkında bilgi edinerek alışveriş yapma imkânı buldu.VYG tarafından hazırlanan “Bilim Sahnede” çatısı altındaki bilimsel sunumlar ise oldukça başarılı geçti. Kongrenin ilk gününde diş hekimleri ve yardımcı personeller için hazırlanan program gerçekleştirildi.
İlk Gün Hekim ve Asistanlarına Ayrıldı
Kongrenin ilk gününde yardımcı personeller ve hekimler için sunumlar yapıldı. Dt. Mustafa Bekerecioğlu’nun ‘Klinikte hasta kayıtları’ adlı sunumuyla başlayan oturumlar, Prof. Dr. A. Bülent Katiboğlu’nun ‘Oral cerrrahi uygulamalarda başarısızlığa neden olabilecek faktörler ve bu faktörlerin önlenmesinde yardımcı personelin rolü’, Doç. Dr. Sertan Ergun’un ‘Ağız hastalıklarında ayırıcı tanılar’, Prof. Dr. Mehmet Dalkız’ın ‘Dental kliniklerin verimliliğinde yardımcı personel etkisi’ konularındaki sunumlarıyla devam etti.

Günün oturum konuşmalarını ise

‘Bir yardımcı personel çalıştığı kliniğe neler kazandırabilir veya kaybettirebilir?’ başlığında Dt. Sertaç Kızılkaya ve ‘Diş hekimliği mesleği ve ortopedik sorunlar’ üzerine Prof. Dr. Hayrettin Kesmezacar yaptı.

Yardımcı personelleri ile birlikte bilimsel sunumlara katılan hekimler, memnuniyetlerini dile getirerek ayrıldı.

Önemli Konuklar Yenilikleri Anlattı
Dr. Thomas Laux’un ‘Esneyebilen dayanaklar’ sunumuyla başlayan kongrenin ikinci gününde hekimler toplamda beş oturuma katılma fırsatı buldu. Son yıllarda adından sıkça söz ettiren diş hekimliğinde lazer uygulamaları hakkında bilgilendirmede bulunan Doç. Dr. Güney Yılmaz’ın ardından kürsüyü Prof. Dr. Selim Pamuk ile birlikte Prof. Dr. Aslan Gökbuget aldı. Konuşmacılar, günümüz teknolojisini kullanarak bilgisayar desteği ile implant yerleşim planlamasını anlattı.

Türkiye’nin protez konusundaki önemli isimlerinden Prof. Dr. Yasemin Özkan ve Prof. Dr. Yaşar Özkan, implant uygulamalarında başarılı estetik sağlamanın püf noktalarını açıklayarak katılımcılara konu hakkında bilgi verdi. Dr. Oktay Dülger ve Dr. Halil Erçağ ‘Parafonksiyon ve mikrotravmanın orofasiyal dokulara etkileri’ konularını ele aldı.

Son gün ise katılımcılara Dr. Barry Lee Musikant’s endodonti alanındaki güncel gelişmeleri, Prof. Dr. Tommaso Grandi fonksiyon ve estetiğin derhal yüklemede sağlanma yöntemlerini, Dr. Kurt Dawirs 3 Boyutlu implantolojiyi anlattı.

Viyana Üniversitesi’nden Prof. Dr. Helene Breitschopf ile birlikte sunum yapan Prof. Dr. Serhat Yalçın implant eğitimlerinde taze insan kadavrasının kullanımı üzerine bilgilendirmede bulundu. Kongrenin son oturumunu ise Prof. Dr. Matteo Danza ‘Alveoler kretin idamesi: üçüncü binyılın meydan okuması’ ile ilgili sunumuyla gerçekleştirdi.

Kongrede bilimsel oturumların yanı sıra kurslar da yapıldı. Teorikten uygulamaya diş hekimliğinin çeşitli konularında gerçekleştirilen kurslar üç farklı salonda düzenlendi.
Prof. Dr. Tomasso Grandi

Dt. Sertaç Kızılkaya
Konsantre Büyüme Faktörleri (CGF) Biyolojik Membran ve Greft, Su Bazlı Büyüme Faktörleri (LPCGF) Cerrahi Estetikte Yeni Gelişmeler Kursu

YASAL UYARI: Bu yazı/haber/ VESTİYER YAYIN GRUBU’ sitesinden alınmıştır.

 

Bu yayın ne kadar yararlı oldu?

Oy vermek için yıldızlara tıklayın!

Ortalama puanı 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Bu yazıyı yararlı bulduğun gibi ...

Sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz 🙂