Güzel Dişler İçin

Her insanın ağız çene ve diş yapısı birbirinden farklıdır. İdeal gülüş, kişiden kişiye değişen bir olgudur ve gülüş tasarımı da ona göre yapılmaktadır. Estetik gülüş tasarımı  yaparken ağız ve dişler tek başına düşünülemez.  Dudaklar, yanaklar, üst dudağın kısa olup olmaması, çene ucu, alt çenenin ileri olması ya da geri olması gibi birçok faktör estetiği sağlamada etkilidir.Tek tek bakıldığında dişler çok mükemmel olabilir ancak bütün dişler ve ağız yapısı değerlendirildiğinde birbiri ile uyumsuz asimetrik ve orantısız bileşenler güzel olmayan bir görüntü ortaya çıkarır. Bu hemen insanların gözüne çarpar.Bazen de üst dudağın kısa olması nedeni ile gülümseme esnasında  diş etleri görünür. ‘Gummy smile’ olarak adlandırılan bu gülümseme biçimi de diş boyları uzatılarak ve dudak hareketleri kısıtlanarak ideale yakın duruma getirilebilir.

Estetik diş
Esteitk diş hekimliği

Estetik ihtiyaçlar ile diş hekimine başvuran hastalar için mutlaka tedavi öncesi fotoğraf ve video ile ilk durum tespit edilir. Bu görüntüler üzerinde yapılabilecek iyileştirmelerin planı yapılır.

Yüzünün önden ve yandan görüntüleri bize birçok ipucu verir. Profilden nasıl görünüyor, tebessüm ettiğinde nasıl görünüyor, dudakları ince mi kalın mı, dudakla burun arasındaki mesafe kısa mı değil mi bunları değerlendiriyoruz. Yaşlı bir hastada diş kayıplarına bağlı olarak ya da aşınmalara bağlı olarak yanaklarda çökükler oluşabilir.

Dişlerin bir kapanış yüksekliği kişinin dikey boyutunu verir. Yıllar geçtikçe bu dikey boyut azalabilir Çünkü dişler zamanla aşınır. Çok sayıda dişini kaybeden kişinin de dikey boyutu düşebilir. Bu yanakların sarkmasına neden olur

Diş Estetiği

DİŞ BEYAZLATMA
DİŞ BEYAZLATMA

Hastanın ağız içi fotoğraflarını da alt çene üst çene olmak üzere ayrı ayrı fotoğraflıyoruz. Bu fotoğraflar üzerinde bir tasarım yapılıyor. Bu tasarımda hastanın ihtiyaçları nelerse o duruma uygun ve doğal görünüm sağlayabilecek nelerse bunlar belirlenir.

Bazen, diş etlerini komple yukarıya almamız gerekebilir. Çapraşık dişler varise ortodonti ile multidisipliner bir çalışma yapılması gerekebilir.

Ön iki diş diğerlerinden biraz daha geniş ve uzundur. Yanında laterel adı verdiğimiz dişler daha kısa ve köpek dişi olarak bilinen 3.diş uzun ve sivridir.Bu dişler genellikle diğerlerine göre biraz daha sarıdır. Bunun dedeni de fazla göze çarpmaması içindir. Diş hekimliğinde bilim ve sanat birlikte çalışmalıdır.

Bu yayın ne kadar yararlı oldu?

Oy vermek için yıldızlara tıklayın!

Ortalama puanı 4.7 / 5. Oy sayısı: 159

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Bu yazıyı yararlı bulduğun gibi ...

Sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz 🙂