İmplant Diş Komplikasyonları

Anlatmayı da dinlemeyi de pek sevmesek de implantların bir takım komplikasyonları olmaktadır. Bu yazıda implant diş komplikasyonları hakkında bilgiler verip, bunlardan nasıl korunabileceğinizi anlatacağım. İmplant komplikasyonlarının ndeneleri cerrahi olanlar, uygulama nedeniyle olanlar, protez planlama ve uygulaması nedeni ile ilgil, üretim ve malzemeden kaynaklanan komplikasyonlar sayılabilmektedir.

İmplant Diş
İmplant Diş

Komplikasyonları ve implant kayıplarını birbirinden ayırmak ve çok iyi anlamak uygulamada karşılaşılabilecek problemlerin çözümü bakımından son derece önemlidir.Komplikasyonları sıralarsak da;

Kanama, ödem, morluk, yüzde şişlik, aşırı ağrı, enfeksiyon, sinir hasarına bağlı uyuşukluk, yandaki diş kökünde travma nedeni ile nekroz sayılabilir. .

İmplant Kayıpları

İmplantların kayıp nedenleri iyi bilindiğinde daha bilinçli ve dikkatli hareket edilerek implant diş kaybını en az seviyelere indirmek mümkün olabilmektedir.

  • Enfeksiyon
  • Travmatik cerrahi
  • Aşırı yükleme
  • Hekime bağlı hatalar
  • Iatrojenik nedenler

Komple İmplant Diş Yapımında Komplikasyonlar

Cerrahi branşlarda çalışmanın en büyük zorluğu her vaka için aynı işlemler yapılsa bile sonuçların farklılık göstermesidir. En başarılı implantlar hekim hasta iş birliğinin kusursuz yakalandığı ve sıkı takip edilen vakalardır. İmplantların sağ kalımları ile ilgili olarak yukarıda belirttiğimiz etkenlerden ayrı olarak sigara ve alkol tüketim alışkanlıkları önem taşımaktadır.

İmplant uygulamasından 1 hafta önce sigara kesilmeli ve 8 hafta süre ile implant tüketilmemesi önerilmektedrir.

İmplant yerleştirildikten sonra 72 saat granülasyon dokusu oluşumu, 96 saat epitel hücrelerin gelişimleri, 7 gün epitel hücrelerinin yara bölgesini sarması, 3 hafta bağ dokusu oluşumu, 6 ile 8 hafta boyunca da osseointegrasyon adını verdiğimiz sürecin tamamlanması için beklenmektedir.

Lasix ve bu grupta olan diş üretik ileçlar hiperemiye neden olur. Kalsiyum iyonları dengesi yitirilir.

Difenilhidantoin

Siprosiferin A

Kalsiyum kanal blokerleri (Norvsc, Amilodipin, Nitrodipin)

Lustral, Ciprolex,, Paxil, Prozac, SSRI

Bu yayın ne kadar yararlı oldu?

Oy vermek için yıldızlara tıklayın!

Ortalama puanı 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Bu yazıyı yararlı bulduğun gibi ...

Sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz 🙂