İmplant Fiyatı

2014 İmplantlar Fiyatı nedir?

Diş hekimliğinde “prostetik diş cerrahisi” alanına giren implant’ın başarılı sonuçları sebebiyle her geçen gün kullanımı artmaktadır. Ancak birden fazla değişkenin etkili olduğu ve bu değişkenlerin sistemli bir şekilde kontrolunu gerektiren zahmetli ve masraflı bir süreci de beraberinde getirmektedir.

İmplantların neden pahalı olduğu konusunda ilk bakmamız gereken yer implantın yapıldığı meteryal olan titanyumdur. Titanyum özelliği itibariyle çene kemiğine uyumlu ve aynı zamanda pahalı olan kıymetli bir metaldir.

 

Özellikleri:

Titanyum insan vücudunda alerji yapmaz.
Çelik kadar dayanıklı ve paslanmaz çeliğin özgül ağırlığından %75 daha hafif
Titanyum kırılmaya ve bükülmeye karşı mekanik dayanıklılığı çok yüksektir.
Titanyum çok kuvvetli bir paslanmazdır. Korozyona karşı paslanmaz çelikten daha dayanıklıdır.
Titanyum çok yüksek derecede ısıya dayanıklıdır. Erime derecesi: 1650 °c
Titanyum, birçok kuvvetli kimyasal’dan etkilenmez.

 

İmplant ve Dişhekimliği

İmplant kısaca kök formundaki titanyum malzemenin çene kemiği içine yerleştirilmesidir diyebiliriz. Kaybedilen dişlerin yerine tedavi amacıyla yerleştirilen ve organizma içinde herhangi bir yan etkisi olmayan titanyum implantlar iyileşmesini tamamlayıp kemik dokusu tarafından kabul edilirler.

Estetik Zirkonyum Diş
Estetik Zirkonyum ve implant Diş

Bir diş gibi görev yapan implantlar metal veya porselenden yapılan plak, vida ve çivilere denir. Son yıllarda artan implant uygulamasının başarı oranı %99 gibi yüksek bir rakama ulaşmıştır.

İmplanttan önce genelde dişsiz olarak dünyaya gelen insanlar öldüklerinde de yine dişsiz kalıyorlardı. Günümüzde ise insanlar ağızlarında implantla ölüyorlar… organizma bunu reddetmiyor. Hayatınızın sonuna kadar garantili olarak kullanabiliyorsunuz.

Yaşı ilerlemiş hastalarda ise 10-15 yıl sonra kemik seviyesinde azalma olursa yine aynı implantı daha derine yerleştirilerek kullanımına devam edilmektedir. Aslında insanoğlunun implantla tanışması zamanımızdan 6 bin yıl öncesine kadar gidiyor. Arkeolojik kazılarda bulunan kafataslarından anlıyoruz ki, insanlar dişlerini kaybettiği zaman yerine yonttukları taşları ve hayvan kemiklerini koymuşlar.

Günümüzdeki anlamda implanta geçiş ise 20. Yüzyılın başlarında olmuştur. Sadece uzay kapsüllerinde kullanılan titanyumun özgül ağırlığının kemiğe çok yakın olduğu görülmüş ve tıp alanında kullanımının önü açılmıştır.
Titanyumun kemiğine bu kadar uyumlu olması sebebiyle çene kemiği yeterli olan herkese implant yapılabilir. Fakat implantta kullanılan titanyum %99,9 saflıkla elde edilen çok ileri bir endüstri ürünüdür. Bu yüzden muayenehaneye giriş fiyatları oldukça yüksektir. Şu anda kullanılan implantlar hemen yükleme teknolojisiyle üretilmektedir. Yani implant yapılan bir hasta hemen yemek yemeğe başlayabilir. Ancak üst yapıların yapılabilmesi için (implantın üzerine porselen diş) implantın kemikleşmesi gerekir. Bunun için 1-4 ay arasında (bazı implant markaları 1 ay içinde iyileşmektedir.) beklemek gerekir.

Bu yayın ne kadar yararlı oldu?

Oy vermek için yıldızlara tıklayın!

Ortalama puanı 0 / 5. Oy sayısı: 0

Şu ana kadar oy yok! Bu yazıyı ilk değerlendiren siz olun.

Bu yazıyı yararlı bulduğun gibi ...

Sosyal medya hesaplarınızda paylaşabilirsiniz 🙂