Kanal tedavisi yapımı
Kanal tedavisi nasıl yapılır?

Kanal tedavisi günümüzde gelişen teknolojiler sayesinde artık bir veya birkaç seans içerisinde tamamlana bilmektedir. Dişlerin üzerinden pupa odasına ulaşmak amacı ile bir delik açılması zorunludur. Bunun haricinde diş üzerinde eğer çürük varsa bu çocuktan mutlaka iyi bir şekilde temizlenmelidir.
Açılan bu delikten dişin içerisindeki canlı doku çıkarılır ve kök kanallarının ağzı bulunur kanal ağızlarından başlanarak kanalların içerisinde ilerlenir ve kanallar temizlenir kanal temizlendikten sonra kanal duvarları eyleme yardımı ile genişletir hem kanal duvarlarındaki bakteri sayısını azaltmak hem de kanalı doldurulabilecek şekle getirmek önemlidir.
Kanal tedavisi için bazen birden fazla seansa ihtiyaç duyulabilir. Diş hekiminiz dişin kaç seansta tedavi olacağına dişin durumuna göre karar verecektir. Diş uygun ise tek seansta tedaviyi bitirmek tercih edilir.
Birden fazla seansa ihtiyaç duyuluyor ise dişin üzeri geçeceği bir dolgu ile kapatılır. Diğer seansa kadar o tarafını dikkatli kullanılması fazla zorlanmaması tavsiye edilir. Ancak kanal tedavisi bitirildikten sonra dişim üzerine kalıcı dolgu koyulabilir. Kanalın içerisi konu uçlu silindirik kanal dolgu maddesi (güta perka) ile doldurulur. Diş kanallarının duvarı ile bu malzeme arasında boşluk kalmaması için kanal dolgu ilacı toz ve sıvı olarak karıştırılır ve bir krem şeklinde dişin içerisine yerleştirilir bunun üzerine uygulanan güta perka ile kanal sızdırmaz bir şekilde doldurulur.

1992 yılında İstanbul Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ‘nden mezun oldu. İstanbul Korudent Diş Kliniğinin kurucusudur. Hastalarını İstanbul Küçükçekmece E5 yanyol Cennet Metrobüs durağındaki kliniğinde bakmaktadır.
Dr. Kızılkaya www.disdr.com sitesinde ağız ve diş sağlığı, diş estetiği, implant diş, konularda merak edilen soruları yanıtlıyor.
Güncel bilgiler ile görsellerin her hakkı mahfuzdur.
Şikayet ve problemlerinizi yorum bölümüne yazabilirsiniz.
İstanbul Küçükçekmece Halkalı Avcılar
Korudent Diş Kliniği